fbpx
Політика

УДАР бойкотуватиме засідання Київради – Андрій Странніков

 Опозиційні фракції Київської міської ради бойкотують засідання міськради, повідомив депутат Андрій Странніков (фракція "УДАР").

"Опозиційні фракції бойкотують засідання Київради, тобто ми не реєструємося і не голосуємо", – заявив А. Странніков журналістам у кулуарах Київради.

За його словами, в залі засідань Київради будуть перебувати окремо представники опозиційних фракцій, які закликатимуть представників провладної більшості вийти до присутніх під стінами мерії киян.

А. Странніков повідомив, що народні депутати України від опозиції зараз знаходяться на вулиці, і "якими будуть подальші дії – побачимо найближчим часом".

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

У залі зареєстровано 72 депутати Київради (всього 120 депутатів), проте секретар Київради Г. Герега не відкриває засідання, закликаючи інших депутатів зайти до зали і зареєструватися.

Як відомо, на 2 жовтня призначено чергове пленарне засідання Київради. Опозиція вважає, що Київрада після 2 червня є нелегітимною, оскільки закінчився її 5-річний термін повноважень.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Партія "Батьківщина" заявила, що вона з ініціативи киян має намір провести 2 жовтня збори громадян, на які плануєте винести зокрема питання про звернення до Ради Європи у світлі непризначення місцевих виборів у Києві, про ситуацію з екс-прем’єром України Юлією Тимошенко та інші.

Разом з тим, Окружний адміністративний суд Києва 9 серпня визнав діяльність Київської міської ради правомірною, а скликання і проведення її сесій – законними.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: