fbpx
Право

Порядок обліку платників єдиного внеску в Україні затверджено Міндоходів

 Міністерство доходів і зборів України затвердило порядок обліку платників єдиного внеску. Відповідний наказ відомства датований 9 вересня 2013 № 458 "Порядок обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та Положення про реєстр страхувальників", передає УНН з посиланням на прес – службу Міндоходів.

 Порядком, зокрема, визначено правила постановки на облік, внесення змін до облікових даних та зняття з обліку платників єдиного внеску.

 Так, постановка на облік платників єдиного внеску здійснюється органом доходів і зборів за місцем знаходження або місцем проживання на підставі відомостей з реєстраційної картки, наданих держреєстратором.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Отримані відомості направляються до Фонду соціального страхування від нещасних випадків для віднесення юридичної або фізичної особи до класу професійного ризику виробництва. Після його отримання вносяться відповідні відомості до реєстру страхувальників.

 Датою постановки на облік вважається дата внесення платника до реєстру страхувальників.

 Процедури зняття з обліку платника єдиного внеску починаються за наявності відомостей від держреєстратора про припинення діяльності фізичної особи – підприємця, юридичної особи або закриття відокремленого підрозділу.

 Ще однією підставою для зняття з обліку є наявність судових рішень або відомостей з Єдиного державного реєстру про порушення провадження у справі про банкрутство чи визнання банкрутом платника єдиного внеску тощо.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Нагадаємо, що з 1 жовтня 2013 Міністерство доходів і зборів України почало процедуру адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Відтепер Міндоходів буде приймати і обробляти звіти про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Саме на його адресу потрібно надавати звіти про суми нарахованого єдиного внеску.

 Суми нарахованого єдиного внеску підлягають сплаті на рахунки органів Міндоходів, відкриті в Головних управліннях Державного казначейства України, які розміщені на офіційному веб – порталі Міндоходів.

 Джерело: УНН

Читайте також: