Кадиров: У Чечні більше не викрадають наречених

 За словами президента Чечні Рамзана Кадирова, викрадення наречених в республіці припинилися, ця традиція повністю зжита. Про це Кадиров написав у своєму Instagram. «Повністю зжиті факти викрадення дівчат з метою вступу в шлюб», – йдеться в мікроблозі Кадирова.

 Також президент Чечні уточнив, що в республіці все ще відбуваються ранні шлюби. «Не всі імами поставилися до цього питання з належною відповідальністю», – підкреслив чеченський лідер. Президент доручив департаменту зі зв’язків з релігійними організаціями і муфтіяту звернути пильну увагу на випадки укладення шлюбів між неповнолітніми і «усунути цей недолік».

 Нагадаємо, що в Чечні, як і на решті території Росії, викрадачі наречених вважаються злочинцями, їх дії розглядаються як викрадення людини. Санкції відповідної статті Кримінального кодексу РФ передбачають максимальний термін покарання до 15 років позбавлення волі.

Related Post

 Кадиров ще в 2010 році ввів штраф розміром 1 000 000 рублів, який наречений повинен виплатити батькам викраденої нареченої. Релігійних діячів, які беруть участь у викраденні, указом президента позбавляють духовного сану.

 За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment