fbpx
Освіта

«Випускники повинні зосередитися на іноземних мовах і інформаційних технологіях», – Азаров

 Прем’єр-міністр України Микола Азаров вважає, що сьогодні випускники шкіл повинні вільно володіти іноземними мовами та інформаційним технологіями. Відповідну думку він висловив на засіданні уряду 2 жовтня.

Як зазначив Азаров, сьогоднішні випускники повинні володіти зовсім іншими знаннями, на відміну від тих, які отримували 10 років. При цьому він підкреслив, що в першу чергу  ідеться про іноземні мови та інформаційні технології.

«Треба вміти удосконалювати свої знання та навички впродовж усього життя», – сказав прем’єр-міністр.

За його словами, за попередніми підрахунками експертів, протягом трьох-чотирьох років попит на фахівців у галузі інформатики та обчислювальної техніки значно зросте.

Втім, він визнав, що це не єдині напрямки, які будуть в майбутньому користуватися попитом. До інших затребуваних напрямків він також відніс морську техніку, біотехнології, ветеринарію, харчову промисловість, машинобудування та інші.

«Фактично цей прогноз є основою для формування майбутнього широкого державного замовлення на таких фахівців, а значить, і основою для майбутнього професійно-орієнтованої середньої освіти. Адже без початкової та середньої бази знань не досить ефективна сфера середнього спеціалізованого та вищого навчання. Тому починати перетворення потрібно зі школи. І практично втілювати це мають наші вчителі», – додав Микола Азаров.

Читайте також: