fbpx
Економіка

Бюджет Києва втратив близько 800 млн грн – Герега

  Бюджет Києва втратив близько 800 млн грн через нестабільну роботу Київської міської ради, заявила секретар Київради Галина Герега.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс- Україна", на брифінгу у середу перед початком пленарного засідання Київради Г. Герега нагадала, що столична міськрада не працює нормально вже близько 4 місяців.

"Місто втрачає мільйони гривень надходжень до бюджету", – підкреслила вона.

Зокрема, за словами секретаря Київради, від оренди та продажу землі бюджет недоотримав близько 300 млн грн, від оренди та продажу комунального майна – близько 500 млн грн.

Г. Герега підкреслила, що через це міська влада не може виконувати взяті на себе соціальні зобов’язання.

Вона повідомила, що до порядку денного засідання Київради в середу включено 119 питань, але крім них готові до розгляду ще близько 600 питань.

"Ми повинні працювати, наповнювати бюджет незважаючи на ці політичні спекуляції, на політичну ситуацію, на те, що окремі політики, які мають право на свої політичні амбіції, але не тоді, коли від їх роботи залежать долі мільйонів киян", – сказала вона.

Коментуючи відмову Київради надати приміщення в будівлі мерії для проведення зборів громадян, Г. Герега нагадала, що відповідно до закону, заявку на проведення таких зборів необхідно подавати не менше, ніж за 10 днів. За її словами, заявка на проведення зборів в середу була подана за два дні.

Крім того, Г. Герега зазначила, що збори громадян, відповідно до статуту міста, мають проводитися за місцем проживання. Вона також підкреслила, що до порядку денного  зборів внесені "чисто політичні питання".

Пояснюючи велику кількість правоохоронців, залучених до охорони будівлі мерії, Г. Герега повідомила, що вона перед кожним засіданням Київради звертається до правоохоронних органів з проханням забезпечити порядок.

За її словами, політичні партії подали заявки на участь великої кількості людей в акціях біля будівлі мерії і саме цим пояснюється велика кількість правоохоронців.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: