fbpx
Міжнародна економіка

У Петербурзі спустили на воду судно зв’язку для ВМФ

На Петербурзькому суднобудівному підприємстві "Северная верфь" спустили на воду головний розвідувальний корабель проекту 18280 "Юрий Иванов", який був побудований за замовленням Військово-Морського флоту Росії. Закладка судна відбулася в грудні 2004 року. На церемонії з нагоди спуску на воду був присутній начальник Головного штабу ВМФ Росії Олександр Татаринов.

«"Юрій Іванов" – це принципово новий корабель для ВМФ Росії. Він буде значно перевершувати аналогічні кораблі попередніх поколінь за своїми тактико-технічними характеристиками», – сказав на відкритті церемонії Олександр Татаринов.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

За оцінками фахівців, головними особливостями судна зв’язку проекту 18280 є його багатофункціональність і високий рівень автоматизації та інтеграції систем. З введенням в дію цей військовий корабель буде найбільшим, серед суден цього класу.

Характеристики судна такі: водотоннажність – близько 4000 тонн, довжина – 95 метрів, ширина – 16 метрів, дальність плавання – не менше 8000 миль, екіпаж – близько 120 осіб.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Судно зв’язку названо на честь віце-адмірала Юрія Іванова, який вніс видатний внесок у створення і розвиток постійно діючої розвідки ВМФ.

У Петербурзі спустили на воду судно зв’язку для ВМФ (відео):

За матеріалами: rg.ru

Читайте також: