Україна може отримати кредити від РФ і Китаю

Україна може розраховувати на інші джерела зовнішніх запозичень, а не тільки на розміщення єврооблігацій або залучення позик від МВФ. Про це УНН розповів експерт Укрсоцбанку Тантелі Ратувухері.

"Вересень вже показав, що альтернативні джерела фінансування для України є, навіть з боку того ж російського капіталу. Крім того, фінансово-інвестиційні та кредитні відносини з Китаєм дійсно набирають все більших обертів", – констатував фахівець.

Керівник же аналітичного департаменту "Арт -Капітал" Ігор Путілін звернув увагу на можливість отримання урядом валюти за допомогою валютних ОВДП, кредитів міжнародних фінансових організацій, цільового фінансування.

Правда, головний економіст Dragon Capital Олена Бєлан зазначає, що, наприклад, внутрішні джерела валютного фондування, двосторонні або синдиковані кредити зазвичай коротші за термінами і менші за обсягом, ніж ті ж випуски єврооблігацій.

Related Post

"Нова кредитна програма з МВФ була б кращим варіантом для української економіки", – переконана експерт.

За словами ж старшого радника Альфа-Банку (Україна) Романа Шпека, ймовірність відновлення співпраці офіційного Києва з МВФ буде залежати, насамперед, від якості та реалістичності державного бюджету на 2014 рік.

"Альтернативні ж Фонду джерела запозичень завжди існують, але всі кредитори мають свої політичні та стратегічні цілі. Краще змінювати умови всередині країни для приходу інвестицій, а не запозичень. Лише те ж підписання угоди з ЄС, без зміни умов всередині країни, не може бути фактором для залучення нових запозичень", – підкреслив Р. Шпек.

Джерело: УНН

Leave a Comment