fbpx
Міжнародна економіка

Китай надасть Україні кредит на 3 млрд доларів для відновлення систем зрошення – Присяжнюк

  Україна залучить у Експортно-імпортного банку Китаю кредит на $ 3 млрд для відновлення систем зрошення, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк на прес-конференції у вівторок.

"Ми сьогодні ведемо переговори з Ексімбанком Китаю, і вони фактично вийшли на фінішну пряму. Ексімбанк прокредитує державу (Україну – ІФ) щоб відновити систему зрошення", – сказав він.

Міністр уточнив, що Україна залучить $ 3 млрд з яких $ 1,5 млрд будуть виділені грошовими коштами і ще на $ 1,5 млрд Китай поставить устаткування.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

М. Присяжнюк додав, що умови кредиту такі ж, як і в 2012 році.

"Умови кредиту для нас прийнятні, 6,5 % вартість кредиту, включає всі витрати та страхування, плюс п’ять років – канікули і впродовж 10 років повернення тіла кредиту. Держгарантії обов’язкові", – уточнив міністр.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

За його словами, виділених коштів вистачить на відновлення систем зрошення на площі 1,2-1,4 млн га.

Як повідомлялося, ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" 2012 року домовилась з Експотрно-іпортним банком Китаю про надання їй кредиту в розмірі $ 1,5 млрд, які планувалося використовувати на спотові і форвардні закупівлі зерна для подальшого постачання в Китай.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: