fbpx
Новини світу

Затвердження Ройзмана мером Єкатеринбурга визнали незаконним

 Як стало відомо, прокуратура визнала незаконним засідання міської ради Єкатеринбурга, в ході якого Євген Ройзман був затверджений на пост мера міста. Представники прокуратури стверджують, що на засіданні не було кворуму. У зв’язку з цим прокуратура направила до міської думи подання з вимогою усунути порушення статуту.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Слід нагадати, що представники «Справедливої ​​Росії» і « Російської партії пенсіонерів за справедливість», які бойкотували засідання, також вимагали визнати його незаконним. Суд повинен буде розглянути їх позов 2 жовтня.

Ройзман був затверджений мером 24 вересня. На засіданні були присутні 23 депутати з 36. При цьому для кворуму потрібна присутність 24 осіб. Спершу засідання скасували, але через деякий час було прийнято рішення все ж провести його з так званим «малим квормумом», який передбачає присутність хоча б половини депутатів.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Примітно, що така можливість передбачена статутом міської ради.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: