fbpx
Футбол

Влада Катару відкидає звинувачення у використанні рабів при підготовці до ЧС-2022

 У національному державному комітеті Катару з прав людини повідомляють, що звинувачення в тому, що в країні порушуються права робітників – мігрантів, є брехнею. Нагадаємо, що зовсім недавно британські ЗМІ опублікували статтю, в якій розповідалося про 44 мігрантів з Непалу, загиблих за два місяці на будівництві об’єктів до ЧС -2022 в Катарі. Також в даній статті повідомлялося про те, що багато робітників незадоволені умовами утримання.

 «У Катарі не використовують примусову працю. Британська преса надала неправдиву інформацію. Цифри, представлені даним виданням, дещо завищені», – повідомляє голова комітету з прав людини Алі Аль – Маррі.

 Зазначимо, що в Міжнародній конфедерації профспілок вже висловили свої побоювання, що при сучасних темпах смертності при підготовці до чемпіонату світу з футболу в 2022 році може померти близько 4 тисяч трудових мігрантів. Також відреагували на дані заяви і в ФІФА. У міжнародній організації пообіцяли розібратися в даному питанні на найближчому засіданні виконкому організації, яке відбудеться в Цюріху 3-4 жовтня.

 За матеріалами: newsru.com

Читайте також: