fbpx
Політика

Бригинець і Павловський пропонують міліціонерам знімати свої дії під час контакту з цивільними особами

 Народні депутати від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець і Андрій Павловський в рамках боротьби з корупцією серед співробітників правоохоронних органів пропонують міліціонерам під час виконання своїх службових обов’язків і  під час контакту з цивільними особами використовувати засоби відеореєстрації, щоб фіксувати свої дії.

Відповідний законопроект вже був зареєстрований депутатами в парламенті.

За словами Олександра Бригинця, йому було б дуже цікаво подивитися на такі відеозаписи, оскільки, як стверджують жителі столиці, правоохоронці тільки тим і займаються, що збирають гроші з бабусь-торговок в переходах і курять в підворіттях.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Сподіваюся, що відеорегістрація покаже, як насправді відважно і відчайдушно правоохоронці борються зі злочинністю», – зазначив нардеп.

Відповідно до законопроекту, відеоматеріали також повинні містити інформацію про час, дату, місце запису, прізвище, ім’я, по батькові, звання і посаду правоохоронця.

«Якщо громадяни не дають згоди на вчинення відеозйомки і при цьому відсутнє рішення суду, то така зйомка повинна стосуватися тільки дій працівників міліції», – додав Олександр Бригинець.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

МВС України  повинне буде створити базу, де будуть зберігається всі ці відеоматеріали і в разі звернення громадян, які контактували з правоохоронцями, надавати їм відповідні записи. 

Читайте також: