fbpx
Політика

Єгипет призупинив туристичну співпрацю з Іраном

 Єгипетська влада прийняла рішення про призупинення співпраці з Тегераном у сфері туризму. Основною причиною такого рішення стали міркування безпеки. Про це повідомив міністр туризму Єгипту Хішам Заазу під час свого спілкування з представниками засобів масової інформації.

 «В даний момент склалися обставини, які не дозволяють нам приймати туристів з Ірану. Питання буде заморожене до тих пір, поки з кабінету міністрів не надійдуть подальші інструкції», – заявив Заазу.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

 Також єгипетський міністр підкреслив, що дане рішення було прийнято виключно з міркувань національної безпеки. Проте детально дану заяву Заазу коментувати не став.

 Зазначимо, що цього року Каїр погодився прийняти дві групи туристів з Ірану. Це трапилося за президентства Мурсі – вперше відтоді, як впродовж трьох десятків років між двома державами зберігалися прохолодні відносини. Нагадаємо, що ще з 1979 року дипломатичні зв’язки між Єгиптом і Іраном були розірвані. Саме Мухаммед Мурсі був затятим прихильником того, щоб відносини між Іраном і Єгиптом налагодилися.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

 За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: