fbpx
Економіка

«В Україні погіршився бізнес-клімат», – посол Франції

В Україні останнім часом погіршився бізнес-клімат. В результаті деякі проблеми виникли навіть у великих підприємств з Європи. Про це повідомив Ален Ремі, посол Франції в Україні.

«Ми відчуваємо погіршення бізнес-клімату. Ще навесні здавалося, що в Україні все рухається правильним шляхом. Зараз, за декілька тижнів, виникають проблемні ситуації з великими підприємствами. І французькими, і європейськими», – розповів французький дипломат.

При цьому Ален Ремі відмовився називати компанії і повідомити, які саме проблеми виникли. Посол Франції в Україні лише зазначив, що з проблемами зіткнулися навіть компанії – лідери галузей.

«Я не буду наводити приклади. Проте нас це питання дуже турбує. Особливо, коли такі заходи вживаються щодо великих компаній, лідерів у своїй галузі. У таких умовах ті іноземні компанії, які хотіли б збільшити свої інвестиції в українську економіку, будуть вичікувати», – запевнив посол Франції.

Також Ален Ремі повідомив, що зараз в України не дуже хороші економічні перспективи. Свою думку француз пояснив тим фактом, що в даний момент у України немає договору з МВФ, не надходять гроші з Євросоюзу. При цьому, нагадав дипломат, зараз ВВП і торговий баланс України демонструють негативні тенденції. Він додав, що в Україні зменшуються і валютні резерви.

«Тому ті дії, які застосовуються нині щодо великих закордонних компаній в Україні, не можуть сприяти подальшому залученню іноземного капіталу», – запевнив посол.

Нагадаємо, що раніше екс-заступник міністра фінансів і голови НБУ Олександр Савченко попередив, що після підписання Угоди про асоціацію з ЄС у МВФ можуть відмовитися від умови зростання цін на енергоносії в Україні, обмежившись вимогою до запровадження плаваючого обмінного курсу.

За матеріалами: day.kiev.ua

Читайте також: