fbpx
Економіка

Ярмарків має бути більше – Микола Азаров

 Прем’єр – міністр України Микола Азаров звернув увагу керівників областей на необхідність активніше працювати для забезпечення населення достатньою кількістю основних продуктів харчування за доступними цінами, а також на необхідність ефективно використовувати резерви сховищ для зберігання зібраного врожаю. Про це УНН повідомили у прес – службі КМУ.

 Під час наради було відзначено, що в даний час регіони не використовують по максимуму цей механізм: наявні в областях овоче-, фрукто- і картоплесховища залишаються напівпорожніми. Цю ситуацію регіони повинні виправити протягом місяця.

 "Керівникам регіонів і великих українських міст ми даємо доручення вжити заходів щодо забезпечення населення овочами. Люди повинні мати можливість купити продукцію цього врожаю за нормальними цінами", – зазначив Прем’єр – міністр.

 Він в черговий раз звернув увагу на важливість проведення продовольчих ярмарків у регіонах. "Це не дріб’язкове питання – це питання важливе. Тому, якщо потрібно допомогти в цьому – звертайтеся. Таких майданчиків має бути достатньо, щоб наші громадяни змогли зробити запаси на зиму", – додав Микола Азаров.

 У цьому контексті необхідно максимальну взаємодіяти з органами внутрішніх справ, податкової, прокуратури, щоб виключити перекупочні махінації.

 Голова Уряду зазначив, що сільське господарство – це та галузь народного господарства, яка вимагає особливу та постійну увагу з боку керівництва уряду. "Цінова стабільність і робота по насиченню ринку основними продуктами харчування – це питання макроекономічної стабільності життя держави. Тому в цьому питанні дрібниць бути просто не може. Я з цього питання починаю свій робочий день, і рекомендую це всім керівникам областей", – заявив Микола Азаров.

 Джерело: УНН

Читайте також: