fbpx
Театр

Юрію Любимову виповнилося 96 років

Сьогодні, 30 вересня, легендарний російський театральний режисер Юрій Любимов святкує свій 96-й день народження. Артисти Театру на Таганці, засновником якого був Любимов, направили режисерові вітальну телеграму, пообіцявши, що «всіма силами намагатимуться утримати створений колишнім художнім керівником унікальний репертуар, його школу і естетику».

Юрій Любимов протягом 50 років керував Театром на Таганці, а в 2011 році в результаті конфлікту був змушений покинути свій пост. Після відходу Любимова театр очолив Валерій Золотухін, а після його смерті художнім керівником Театру на Таганці є Володимир Флейшер.

«Дозвольте у цей день сказати Вам, що ми відчуваємо: наші стосунки не порвані остаточно, вони існують. Ми пов’язані почуттями, назавжди пов’язані історією, але більше – предметами мистецтва, створеними на цій сцені, кров’ю їх народження, пам’яттю, а майбутнє – залежить від Вас», – йдеться у зверненні артистів до свого колишнього художнього керівника. Трупа сподівається, що Юрій Любимов включить Театр на Таганці в свої творчі плани і дозволить колективу ставити на сцені свої вистави.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: