fbpx
Політика

У Росії відзначають День Інтернету

У понеділок російські користувачі "всесвітньої павутини" відзначають День Інтернету. У цей день у вересні 1998 року компанія IT Infoart Stars вперше запропонувала перерахувати всіх "інтернетчиків" в Росії і як виявилося, тоді їх нараховувалося не більше мільйона.

В даний час за кількістю інтернет-користувачів Російська Федерація посідає перше місце в Європі. За наявними даними, Інтернетом щодня користуються 50,1 млн росіян, що становить 43 відсотки повнолітніх жителів країни. Наголошується, що кількість повнолітніх громадян, що хоча б один раз на добу виходять в Інтернет, збільшилася за рік на 13 відсотків. А раз на місяць Інтернетом користуються 64,4 млн жителів країни старших 18 років, більше половини з них проживають у великих містах.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Сьогодні в Рунеті існує три доменні зони – це .RU, кирилична. РФ і .SU, що залишилася ще після Радянського союзу.

 

На думку глави держави Володимира Путіна, влада усвідомлює важливість дотримання принципів вільного Інтернету в Росії. Так, нещодавно в ході зустрічі з учасниками табору "Селігер", Путін сказав: "Наш спільний підхід залишається тим самим: Інтернет – це простір свободи", однак, на його переконання, "як і в будь-якому іншому громадському місці, потрібно дотримуватися певних правил і керуватися законом".

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: