Релігійні діячі України підтримують євроінтеграцію

 На сайті громадської організації «Інститут релігійної свободи» опубліковано спільну заяву голів церков і релігійних організацій України, в якій автори документу підтримують курс на євроінтеграцію, обраний керівництвом країни. Заява підписана головою канонічної Української православної церкви митрополитом Володимиром, головою Української греко-католицької церкви Святославом, головою УПЦ Київського патріархату Філаретом, головним рабином Києва і України Яковом Дов Блайхом і головою Духовного управління мусульман України муфтієм Ахмедом Тамімом.

 Автори послання підкреслюють, що з давніх часів український народ був «частиною європейського цивілізаційного простору». У той же час церковні діячі заявляють, що євроінтеграційний курс ні в якому разі не протиставляє Україну Росії, оскільки російська культура й історія «теж тісно пов’язані з Європою» .

Related Post

 У повідомленні йдеться про те, що релігійні діячі «будуть молитися за те, щоб Всевишній дав мудрість і правителям, і всьому народові» для здійснення правильного вибору.

 За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment