fbpx
Право

МЗС РФ: Місце перебування Баумгертнера не розголошується

Як повідомляють сьогодні, 30 вересня, РИА Новости з посиланням на керівника консульської служби посольства Ігоря Корягіна, представники російського посольства в Білорусії після запланованої зустрічі із затриманим генеральним директором «Уралкалія» Владиславом Баумгертнером не називатимуть місце його утримання.

«Як і було заплановано на сьогодні, ми розраховуємо зустрітися з Владиславом Баумгертнером. Я був заздалегідь попереджений, що місце його перебування не можна розголошувати в інтересах слідства», – повідав співрозмовник агентства.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Співрозмовник додав, що підписки з цього приводу він не давав.

Нагадаємо, що Владислава Баумгертнера минулого тижня в четвер перевели під домашній арешт. Він був затриманий в Мінську ще наприкінці серпня після того, як припинилася співпраця «Уралкалія» з «Білоруськалієм». Трохи пізніше влада Білорусі оголосила в міжнародний розшук одного з власників компанії Сулеймана Керімова.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що за умови проведення в рамках закону необхідного розслідування, Баумгертнер може бути згодом екстрадований до Росії.

Заарештували гендиректора «Уралкалію» Владислава Баумгертнера (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: