Курс гривні залишиться незмінним найближчим часом – думка експерта

 Девальвації української національної валюти щодо долара США найближчим часом не передбачається. Про це на прес – конференції повідомив Сергій Мамедов, виконавчий директор незалежної асоціації банків України.

 «З курсом гривні найближчим часом нічого не зміниться. Зараз немає факторів, які можуть глобально вплинути на ситуацію з національною валютою», – запевнив Сергій Мамедов.

 При цьому, підкреслив експерт, українські банки і надалі збираються знижувати процентні ставки за депозитами для населення.

 «Ця тенденція залишається», – додав він.

 За словами Мамедова, сьогоднішня тенденція до збільшення ставок по депозитах у банках є сезонним явищем. Вся справа в тому, що українським банкам потрібні додаткові ресурси для збільшення обсягів кредитування. Обсяги кредитування традиційно ростуть восени, нагадав експерт. Тому, впевнений Мамедов, якщо в українців є заощадження, то зараз саме час відкрити депозитний рахунок у банку.

Related Post

 «Я б рекомендував українським громадянам розміщувати кошти в гривні на тривалий період», – додав банкір.

 Раніше керівник групи радників глави НБУ Валерій Литвицький заявив, що курс гривні до кінця 2013 року буде стабільним.

 «Платіжний баланс зараз з чистим притоком близько 2 мільярдів гривень, а був з чистим відтоком. Цінова ситуація стабільна», – запевнив Литвицький.

 Він додав, що на курс гривні може вплинути бюджетний баланс, який стане відомий за підсумками 2013 року. Однак зараз 37 мільярдів гривень дефіциту не перевищують бюджетний розпис. Експерти відзначають, що середній курс продажу готівкового долара США до кінця 2013 року може скласти від 8,30 до 8,50 гривні. Це обумовлено обмеженими обсягами залучення кредитів у валюті і падінням золотовалютних резервів Національного банку України.

 За матеріалами: УНН

Leave a Comment