fbpx
Новини світу

У Шанхаї почала працювати зона вільної торгівлі

Вільна торговельна зона офіційно почала працювати в китайському мегаполісі Шанхаї вранці в неділю, 29 вересня цього року, повідомляє офіційне агентство Китаю «Сіньхуа».

Шанхай буде «випробувальним полігоном» для китайського керівництва щодо поглиблення та зміцнення економічної могутності та ринково-орієнтованих реформ, наголошується в заяві агентства «Сіньхуа».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

План розвитку вільної торгової зони розрахований на 10 років. На території агломерації Шанхая всі іноземні та місцеві компанії будуть звільнені від виплати податків, однак послаблень інтернет-цензури не буде.

Крім того, в зоні вільної торгівлі відбудеться експеримент з вільної конвертованості китайського юаня. Західні партнери Китаю підозрювали, що китайський уряд навмисно занижує курс юаня, щоб мати цінову перевагу на зовнішніх ринках. Планується також провести перевірку роботи ринкового розрахунку процентних ставок – саме дану міру деякі експерти називають серед першочергових реформ, терміново необхідних економіці Китаю.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: