Пам’ятник солдатам Російської імперії після реставрації знову відкрили у Великобританії

У суботу у Великобританії після реставрації відкрили пам’ятник героям оборони російської фортеці Бомарсунд, які потрапили в полон у ході Кримської війни і були відправлені до Великобританії.

Церемонія проходила в місті Льюісі в графстві Східний Суссекс, розташованому на півдні Англії. У ній брали участь делегації посольств Росії та Фінляндії у Великобританії, а також інші офіційні особи.

Related Post

"Цього року виповнюється 160 років з початку Кримської війни, і ми все ще можемо витягувати з неї уроки, – зазначив на церемонії відкриття надзвичайний і повноважний посол РФ у Великобританії Олександр Яковенко. – Ця війна нагадує нам про небезпеку життя у світі, де не існує верховенства міжнародного права та ефективних механізмів колективної безпеки, що дозволяють запобігати конфліктам. Як дипломат, я впевнений, що подібна ситуація не повинна повторитися ніколи, мудрість повинна превалювати над принципом "сильний має рацію"".

Відбулося освячення монумента, після чого делегації Росії та Фінляндії поклали квіти та вінки. Присутність фінської делегації пояснюється тим, що на пам’ятнику, спорудженому в 1877 році за вказівкою імператора Олександра II, вибиті імена 28 фінських солдатів Російської імперії, що померли в англійському полоні з 1854 до 1856 року.

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment