fbpx
Політика

«Рада Європи спростовує заяви уряду України у справі Тимошенко», – опозиція

 У комітеті міністрів Ради Європи спростовують заяви уряду України про те, що рішення ЄСПЛ у справі Юлії Тимошенко нібито вже виконано. Про це повідомили представники партії «Батьківщина».

 Зокрема, у повідомленні ВО «Батьківщини» сказано: «Комітет міністрів Ради Європи вимагає від українського уряду виконати постанови Європейського суду з прав людини від 30 квітня 2013 року по так званій "газовій справі" проти лідера опозиції Юлії Тимошенко».

 Про це стало відомо з оприлюдненої заяви комітету. У своїй заяві Рада Європи повністю спростовує заяви уряду України про те, що рішення Євросуду у «справі Тимошенко» нібито було виконано.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 «Комітет із занепокоєнням відзначає, що Вищий спеціалізований суд України з розгляду кримінальних і цивільних справ відхилив прохання заявника про відновлення провадження у кримінальній справі за формальними підставами, без істотного розгляду всіх можливих наслідків порушення статті 18 – ї прийнятих разом із статтею 5 – ю за цими процедурами», – зазначили в Раді Європи.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 За матеріалами: УНН

Читайте також: