fbpx
Економіка

Правозахисники розкритикували резолюцію Ради Безпеки ООН щодо Сирії

 Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW), що базується в США, розкритикувала прийняту раніше резолюцію Ради безпеки ООН щодо Сирії. Про це стало відомо від представника правозахисної організації Філіпа Болопьона.

 «Ця резолюція не забезпечує правосуддя щодо хімічної атаки, жертвами якої стали сотні жінок і дітей, а також інших жертв злочинів у цій країні», – заявив Філіп Болопьон.

 Він додав, що Human Rights Watch вимагає притягнути до відповідальності «всіх осіб, відповідальних за масові вбивства в Сирії» .

 Раніше ця організація поклала відповідальність за застосування зброї масового ураження під Дамаском 21 серпня на уряд Сирії.

 Нагадаємо, що резолюція була прийнята одноголосно 15-ту державами – членами Радбезу ООН увечері в п’ятницю. Цей документ зобов’язує опозицію і владу в Сирії виконувати план з ліквідації хімічної зброї.

 Варто відзначити, що Сирія вже давно звинувачує деякі сусідні держави і Захід у підтримці екстремістів і терористів. Зокрема, сирійська влада заявляє, що сусіди і Захід поставляють опозиціонерам зброю.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: