Пан Гі Мун: «Женева-2» пройде в середині листопада

 Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун повідомив, що міжнародна конференція з врегулювання конфлікту в Сирії пройде, швидше за все, в середині листопада.

 «Я тільки що сказав Раді Безпеки, що ми ставимо мету провести конференцію в середині листопада», – сказав Пан Гі Мун. За його словами, спецпосланець по Сирії Лахдар Брахімі вже починає підготовку для забезпечення успіху конференції.

Related Post

 Як стало відомо, в ніч на суботу Рада Безпеки ООН обговорювала резолюцію з хімічної зброї в Сирії, проект якої був розроблений спільними зусиллями Росії та Сполучених Штатів і грунтувався на домовленостях голови МЗС Росії Сергія Лаврова і держсекретаря США Джона Керрі про необхідність знищення арсеналів хімічної зброї в Сирії, досягнутими в Женеві.

 Раніше з’явилося повідомлення, що виконавча рада Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) схвалив план по знищенню хімічної зброї в Сирії. Голова російського МЗС Сергій Лавров повідомив, що Росія готова взяти активну участь у майбутній в Сирії операції з хімічної зброї.

 За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Leave a Comment