fbpx
Економіка

В Україні не будуть піднімати акцизний збір на бензин

 Міністерство інфраструктури України спростувало інформацію від ЗМІ, які заявляли про можливе збільшення акцизного збору на дизельне паливо і бензин. «У засобах масової інформації в Україні час від часу з’являються повідомлення про нібито можливе збільшення акцизних зборів на паливо. У зв’язку з цим Міністерство інфраструктури України підкреслює в черговий раз, що питання щодо підвищення вищезазначених зборів сьогодні навіть не ініціюється», – запевнили в міністерстві.

 Варто відзначити, що раніше прем’єр – міністр Микола Азаров вже назвав «недостовірними» чутки про плани українського уряду збільшити акцизи на нафтопродукти.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 Нагадаємо, що 20 травня 2013 голова «Укравтодору» Євген Прусенко зазначив, що акциз на бензин і дизельне паливо в Україні необхідно збільшити в 2 рази. За його словами, саме ці збори на пальне і є головним джерелом коштів на утримання автомобільних доріг в Україні. Він запевнив, що на сьогодні інших джерел фінансування у влади немає. На думку Прусенка, це призведе до подорожчання бензину і дизпалива «на 10 -15 копійок». Крім того, за словами чиновника, цим питанням вже займається відповідне міністерство і відомство.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 Додамо, що ще на початку квітня, про необхідність збільшити податки на нафтопродукти до європейського рівня заявив міністр інфраструктури Володимир Козак. За його словами, всьому виною «недофінансування ремонту автодоріг в Україні». Однак незабаром Козак відхрестився від такої ідеї, заявивши, що в ЗМІ неправильно інтерпретували його висловлювання.

 За неофіційними підрахунками міністерства фінансів, при збільшенні акцизу в 2 рази, літр бензину подорожчає на 1,5-2 гривні. Як бачимо, це не зовсім ті «10-15 копійок», про які заявляв голова «Укравтодору».

 За матеріалами: zn.ua

Читайте також: