fbpx
Спорт

Відбір на ЧС-2014. FARE заступилася за своїх «неупереджених» спостерігачів

 Організація FARE виступила на захист своїх спостерігачів, які для ФІФА робили звіт про скандальний матч Україна – Сан – Марино. Нагадаємо, що матч пройшов у рамках відбору на ЧС -2014. Представники організації відзначають, що спостерігачі, які в той день працювали у Львові, були обрані з міжнародного «пулу» фахівців. Зокрема, всі представники FARE добре знають футбольне середовище, є неупередженими і нейтральними. «Нас засмучують коментарі щодо представників нашої організації», – заявили в FARE.

 На думку організації, будь-які спроби заохочувати нападки або залякати представників FARE обов’язково привернуть увагу правоохоронних органів. «Виконавчий директор FARE звернеться до Федерації футболу України з пропозиціями про допомогу в боротьбі з такими проблемами в майбутньому», – сказано в повідомленні на сайті організації.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Нагадаємо, що раніше дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив рішення провести наступний матч у рамках відбірного циклу до ЧС- 2014 Україна – Польща без глядачів. Зазначимо, що матч пройде на харківському ОСК «Металіст». Крім того, Федерацію футболу України оштрафували на 45 тисяч швейцарських франків. «Арену Львів» дискваліфікували на відбіркові матчі за участю української національної збірної до 2018 року включно.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Сьогодні стало відомо, що націоналісти попросять ФІФА не вважати символіку ОУН -УПА нацистським символом. Зокрема, символіку ОУН -УПА, банери із зображенням Романа Шухевича та Степана Бандери, а також геральдичний знак «Галицький лев» просять прибрати з переліку «дискримінаційних символів». Для цього почався збір підписів під петицією.

Читайте також: