fbpx
Новини світу

Бельгійські марки вишневого пива визнані кращими у світі

 На щорічному міжнародному конкурсі World Beer Awards 2013 бельгійське пиво Kriek виробництва компанії Lindemans удостоєно звання «краще вишневе пиво в світі».

 Авторитетне міжнародне журі провело оцінки 600 сортів пива більш ніж з 30 країнах світу.

 Крім вишневого пива, визнані також кращими в світі бельгійське темне пиво Malheur 12 і унікальне Gueuze, яке проходить весь процес бродіння на відкритому повітрі.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Це стало вже традицією, що щорічно бельгійське пиво незмінно удостоюється найвищих нагород на різних міжнародних конкурсах виробників пива і пивоварень.

 Бельгійці пишаються тим, що їх країна виробляє близько 450 сортів пива. Жодна нація не може похвалитися такою великою кількість асортименту. Примітний той факт, що кожному сорту марочного пива з Бельгії належить свій фірмовий бокал оригінальної форми.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Крім традиційного легкого світлого і темного пива, в Бельгії користується великим попитом широкий асортимент продукції, який зварений в абатствах, а також ченцями – траппістами, які історично і є основоположниками пивоваріння в цій країні.

 Так перша пивоварня в Бельгії з’явилася в абатстві Віллер – ла – Віль в XIII столітті.

Пивний фестиваль в Бельгії (відео): 

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: