fbpx
Право

Янукович розширив права ув’язнених заради євроінтеграції

Президент України Віктор Янукович сьогодні підписав закон № 435- VII «Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу щодо умов та порядку відбування покарання». Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Варто відзначити, що цей закон перебуває в переліку необхідних для підписання з Євросоюзом Угоди про асоціацію.

Зокрема, цим документом регулюється використання засудженими в Україні засобів зв’язку (наприклад, користування мобільними телефонами). Крім того, в документі описується процедура відправки ув’язнених на лікування. У законі регулюється порядок надання всім засудженим до обмеження волі тривалих побачень. Зокрема, відтепер у засуджених буде право на позачергове тривале побачення для реєстрації шлюбу.

Крім того, сьогодні президент України Віктор Янукович затвердив стратегію з розвитку державної молодіжної політики. Стратегія розрахована на період до 2020 року.

В указі президента наголошується, що стратегія щодо розвитку молодіжної політики впроваджується для створення в Україні належних умов, які дозволять залучити молодь до соціально-економічних, духовних, політичних та інших суспільних процесів. Серед пріоритетів цієї стратегії зазначено забезпечення формування здорового способу життя серед молоді, доступної освіти, забезпечення зайнятості на ринку праці, забезпечення молодих українців житлом. Крім того, в пріоритетах сказано про активізацію участі молоді у суспільно-політичному житті України та сприяння інтеграції молодих українців у європейську молодіжну спільноту.

У завданнях стратегії визначено підвищення ефективності реалізації молодіжної політики на державному, місцевому та регіональному рівнях. Крім того, сказано про необхідність підвищення конкурентоспроможності української молоді на ринку праці.

За матеріалами: president.gov.ua

Читайте також: