fbpx
Економіка

Кальцев: Надання держгарантій дозволить вирішити проблему заборгованості із зарплати на підприємствах «Укроборонпрому»

Кабінет міністрів України схвалив умови надання державних гарантій концерну «Укроборонпром». Це, на думку першого заступника голови комітету Верховної Ради з питань економічної політики Сергія Кальцева, позитивно вплине на фінансовий стан підприємств оборонно-промислової галузі і дозволить істотно знизити заборгованість з заробітної плати.

«Державний концерн «Укроборонпром» є одним з найбільш важливих об’єднань у сфері забезпечення обороноздатності та безпеки нашої держави. Особливість підприємств цієї галузі – тривалий цикл випуску продукції. Також це, як правило, високотехнологічні виробництва, які гостро потребують переходу на сучасні технології виробництва. При цьому ефективно працювати підприємствам концерну не дозволяє і суттєва заборгованість із заробітної плати, яка накопичувалася на підприємствах роками», – зазначив Сергій Кальцев.

Варто відзначити, що раніше голова наглядової ради Національного авіаційного університету Максим Луцький висловив думку, що підприємства оборонно-промислової галузі потребують оптимізації. У той же час, завдяки підтримці президента України Віктора Януковича український оборонпром не кинутий. Підприємства об’єднані в єдину систему. І на сьогоднішній день робота концерну «Укроборонпром» доводить ефективність для українського оборонно-промислового комплексу.

За матеріалами: УНН

Читайте також: