fbpx
Право

Кабмін визначив головні принципи міжнародної технічної допомоги в Україні

Кабінет міністрів визначив ключові принципи, які регулюють сферу міжнародної технічної допомоги в Україні. Зазначимо, що відповідний законопроект був прийнятий під час засідання Кабінету міністрів у четвер, 26 вересня. Про це розповів міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов.

«Цей законопроект визначає економічні та правові засади залучення, планування та використання міжнародної технічної допомоги в Україні. Крім того, він визначає надання Україні міжнародної технічної допомоги», – заявив міністр.

Зокрема, законопроектом визначаються: термінологія в галузі міжнародної технічної допомоги, порядок залучення, планування та координації міжнародної технічної допомоги. Крім того, в документі описані процедури використання міжнародної техдопомоги, а також сказано про обов’язковість державної реєстрації всіх проектів у цій сфері, що впроваджуються в Україні.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Додамо, що в цьому документі затверджуються та правові засади надання міжнародної технічної допомоги Україні за кордоном. Правові основи затверджуються у відповідності з тими завданнями, які були визначені в програмі економічних реформ в Україні на 2010 – 2014 роки. Зокрема, це стосується питання набуття Україною повноправного членства в ОЕСР у середньостроковій перспективі.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Відзначимо, що координація всієї діяльності, пов’язаної з визначенням пріоритетів надання допомоги іншим державам Україною, була покладена на Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

«Прийняття цього закону дозволить Мінекономрозвитку на законодавчому рівні: по-перше, закріпити свої повноваження звертатися до донорів з питання залучення допомоги, по-друге, забезпечити облік усіх проектів допомоги, які впроваджуються в Україні, через їх обов’язкову реєстрацію в Мінекономрозвитку. По-третє, це дозволить створити правові основи для визначення України в ролі донора для надання допомоги», – підсумував Прасолов.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: