fbpx
Новини світу

Forbes назвав найбільшу приватну компанію Росії

Журнал Forbes склав рейтинг двохсот найбільших приватних компаній Росії. Очолила список за обсягом виручки компанія «Лукойл» (3,6 трильйони рублів торік). Другий рядок у рейтингу зайняв «Сургутнафтогаз» ( 849 600 000 000 рублів), а на третьому місці – компанія Vimpelcom ( 717 200 000 000 рублів).

У першу десятку рейтингу також увійшли «Євраз», X5 Retail Group, «Северсталь», «Магніт», «Татнефть», «Стройгазконсалтінг» і «Башнефть». Всі зазначені компанії, крім «Северсталь» і « Євраз», збільшили свою виручку.

Три компанії з першої десятки базуються в Москві, п’ять знаходяться в провінції Росії, нарешті, юридична адреса ще двох компаній знаходиться за кордоном («Євраз» – у Лондоні, а Vimpelcom – у Нідерландах).

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Загальна виручка учасників списку склала близько 23 трильйонів рублів. До рейтингу увійшли 144 непублічних і 56 публічних компаній.

У рейтинг Forbes включили компанії, в капіталі яких іноземні співвласники і держава беруть участь не більше ніж на п’ятдесят відсотків. Перевага в порівнянні виручки віддавалася інформації за міжнародними стандартами фінансової звітності.

Поза списком опинилися банки, лізингові, інвестиційні, страхові та інші фінансові компанії. Крім того, не враховувалися структури, які управляють активами. Натомість самі активи під їх управлінням до рейтингу увійшли при дотриманні інших умов.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Згідно з торішнім списком Forbes, найбільшою компанією Російської Федерації за обсягом виручки став «Газпром», компанія «Лукойл» була другою, а «Роснефть» – третьою. «Роснефть» і «Газпром» при цьому є компаніями, де держава володіє контрольним пакетом акцій.

«Лукойл» – російська нафтова компанія. Основними видами діяльності компанії є операції з розвідки, видобутку і переробки природного газу і нафти, реалізації нафти і нафтопродуктів.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: