fbpx
Новини світу

Фрегат «Гетьман Сагайдачний» увійшов у води Середземного моря

Фрегат Військово-морських Сил України «Гетьман Сагайдачний» увійшов у води Середземного моря. Нагадаємо, що фрегат візьме участь у антипіратських операціях «Аталанта» та «Океанський щит», які пройдуть в районі Червоного моря, Аденської затоки і західної частини Індійського океану. Про це повідомили представники військового відомства України.

Стало відомо, що 25 вересня флагман «Гетьман Сагайдачний» успішно подолав чорноморську протоку Босфор, Мармурове море, а також протоку Дарданелли, і ближче до вечора увійшов в Егейське море. Під час переходу по морю український фрегат під командуванням капітана 2-го рангу Романа П’ятницького провів ряд бойових навчань. У ході навчань команда потренувалася у підготовці корабля до плавання в складних умовах, в протиповітряній обороні, боротьбі за виживання тощо.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

У даний момент український фрегат тримає курс на пункт базування «Суда» (о.Кріт, Греція). Планується, що під час нетривалої стоянки фрегата буде проведено поповнення запасів і тренувальні заняття групи спеціального призначення (оглядової команди).

За матеріалами: УНН

Читайте також: