fbpx
Наука

Українська «Вікіпедія» оголосила конкурс на кращу статтю про Євросоюз

ООО «Вікімедіа Україна» оголосила конкурс на кращу статтю про ЄС, яка буде написана для україномовної версії сайту. Про це розповів виконавчий директор «Вікімедіа Україна» Юрій Пероганич.

«Українська Вікіпедія зараз на першому місці в світі за темпами зростання популярності. Рік тому у нас була відвідуваність в 2 рази меншою. Однак зараз у нас всього 300 статей, щодо Євросоюзу. В англомовній версії Вікіпедії їх більше 1000, а в польській – близько 500. І велика частина цих статей потребує поліпшення», – заявив Пероганич.

За його словами, популярність саме україномовної версії «Вікіпедії» неухильно зростає. Зараз українська версія «Вікіпедії» займає 17-е місце в світі за кількістю відвідувань (близько 50 переглянутих сторінок в секунду).

У зв’язку з цим, з 16 жовтня до 15 листопада 2013 року оголошено конкурс в 2-х номінаціях – найкраща стаття про Євросоюз і найбільша кількість статей по цій темі від одного користувача. Матеріал про ЄС може написати будь-хто. Стаття повинна зачіпати різні сфери життя або персоналій ЄС. Обсяг публікації – близько 2-х сторінок.

Призовий фонд на сьогоднішній день – 1000 євро.

За матеріалами: УНН 

Читайте також: