fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

«Сума компенсації сім’ям загиблих в Азовському морі українських моряків – несправедлива», – Бригинець

 Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець написав у себе в Facebook, що вже відомо про розпорядження Кабінету міністрів України виплатити по 100 тисяч гривень фінансової допомоги сім’ям українських моряків, які загинули від рук російських прикордонників в Азовському морі 17 липня.

«Я вважаю несправедливою цю суму компенсації», – заявив Бригинець.

За його словами, взявши до уваги широкий резонанс цієї новини, він звернувся до прем’єр-міністра України з проханням розібратися в несправедливості співвідношення виплат сім’ям загиблих на основі відповідних міжнародно-правових документів і переглянути суму фінансової компенсації сім’ям українських рибалок.

Читайте також:  СБУ затримала російського агента, який намагався підірвати поштове відділення у Запоріжжі

Він вважає, що сім’ї українських рибалок повинні отримати не менше, ніж сім’ї іноземних громадян, загиблих у 2001 році, коли розбився літак авіакомпанії «Сибір», нібито з вини українських військових. Бригинець нагадав, що в той раз розмір компенсації склав 200 тисяч доларів на кожного загиблого.

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

«У зв’язку з цим у мене питання до Азарова, чому український уряд оцінює життя українця менше, ніж життя іноземця?», – написав нардеп.

При цьому він також висловив упевненість в тому, що компенсацію має виплачувати уряд Росії, а винні у смерті рибалок, мають бути покарані.

Читайте також: