fbpx
Новини світу

Росія збільшить військову присутність у Вірменії?

Росія планує розширити свою військову присутність у Вірменії. Повідомляється, що вже  найближчим часом на 102-у російську військову базу прибуде поповнення. Зазначимо, що 102- а російська військова база знаходиться в Гюмрі.

За наявними даними, в Гюмрі в найближчому майбутньому для проходження військової служби на 102- й базі приїдуть російські службовці зі своїми сім’ями. Загальна чисельність поповнення очікується в районі 2500-3000 осіб. У вірменському місті вже почали готуватися до такого масового поповнення російського контингенту. Планується, що кілька десятків вірменських сімей будуть переселені з Гюмрі. Однак цим сім’ям планується вручити відповідні свідоцтва, завдяки яким вони зможуть отримати в іншому місці нове житло.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Нагадаємо, що 102-а російська військова база в Гюмрі була сформована в 1995 році. База була сформована із з’єднань Закавказького військового округу. За договором, який був підписаний в 2010 році, термін дислокації російської бази в республіці Вірменія продовжили до 2044 року. Додамо, що відповідно з цим договором орендна плата за дислокацію росіян в Гюмрі не передбачена.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

За матеріалами: zn.ua

Читайте також: