Олексій Зудин: Амністія повинна стосуватися тільки ув’язнених, котрі розкаялися

 Як вважає заступник директора Центру політичної кон’юнктури РФ Олексій Зудин, амністія у зв’язку з 20 – річчям конституції поширюватися не може на всіх підряд ув’язнених. «Амністію слід застосовувати тільки щодо засуджених за нетяжкі злочини, виходячи з того, якщо вони своєю поведінкою демонструють каяття у скоєному», – вважає Зудин.

 На початку вересня голова ради з прав людини Михайло Федотов звернувся до президента Росії Володимира Путіна з пропозицією про амністію, під яку змогли б потрапити особи, засуджені за ненасильницькі злочини.

 Сьогодні, 26 вересня, президент Володимир Путін доручив раді в строк до 15 жовтня розробити пропозиції про оголошення амністії ув’язнених у зв’язку з 20 – річчям конституції. З пропозицією президента погодилися депутати від всіх думських фракцій.

Related Post

 «Покладені в рішення по амністії критерії, на мій погляд, повинні чітко відповідати принципам справедливості і права. Підхід до осіб, які зможуть потрапити під критерії амністії, повинен диференціюватися. Ні в якому разі амністія не повинна поширюватися на всі категорії ув’язнених. Суспільство, насамперед, має право очікувати, що під амністію не потрапляють люди, які вчинили тяжкі злочини або злочини, які пов’язані з підвищеною для громадськості небезпекою», – сказав в інтерв’ю з РІА Новини політолог.

 На думку Зудина, на свободу повинні вийти ті, хто своєю поведінкою показав, що у скоєному злочині розкаюється і проступку у майбутньому не повторить.

 За матеріалами : РИА Новости

Leave a Comment