Міністерська конференція ОБСЄ обійдеться Україні в 45 млн грн

Міністерство закордонних справ України прийняло пропозицію від «Міжнародного виставкового центру», в якому йшлося про проведення міністерського засідання ОБСЄ. Засідання обійдеться МЗС України в 45 мільйонів гривень. Про це повідомляють видання «Наші гроші».

Нагадаємо, що Україна в поточному році головує в Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). З 2014 року головування в ОБСЄ перейде до Швейцарії.

Очікується, що засідання Ради міністрів ОБСЄ відбудеться з 5 до 6 грудня в «Міжнародному виставковому центрі», розташованому в Києві на Броварському проспекті. Засновниками «Міжнародного виставкового центру» є Віктор та Анатолій Ткаченки, а також кіпрський офшор Nomatco limited.

Повідомляється, що торги були проведені за процедурою закупівлі «у одного учасника». Варто відзначити, що МЗС України до цього провів попередні переговори з 3-ма потенційними учасниками: «Президент-готелем», «Українським домом» і «Міжнародним виставковим центром».

Related Post

Однак під час переговорів у керуючій компанії «Квадр» повідомили, що столичний «Президент-готель» не відповідає деяким технічним вимогам ОБСЄ – там не виявилося необхідних 15 000 квадратних метрів площі «під одним дахом». Крім того, в «Президент-готелі» не виявилося потрібних 500 місць для паркування.

Місць для паркування в «Українському домі» виявилася в 10 разів менше, ніж необхідно, а площа залу пленарних засідань в «Українському домі» на 150 квадратних метрів менша за стандарт (1050 кв. м проти 1200 кв.м). Крім того, не відповідають вимогам ОБСЄ й 4 зали для засідань представників підготовчого комітету.

Стало відомо також, що зал для представників преси в «Українському домі» взагалі відсутній. Зараз журналістів на офіційних заходах тримають в невеликій кімнаті, де і влаштовується трансляція із залу засідань.

За матеріалами: nashigroshi.org

Leave a Comment