Кличко звернувся до суду, вимагаючи заборонити проведення засідання Київради 2 жовтня

 Лідер парламентської фракції «УДАР» Віталій Кличко, а також група депутатів з його партії, звернулися до Окружного адміністративного суду Києва, вимагаючи визнати недійсним розпорядження секретаря Київради Галини Гереги про проведення 2 жовтня засідання Київради.

У позові зазначається, що згідно з 7 пунктом 22 статті Регламенту Київради, рішення про проведення пленарного засідання доводиться до відома депутатів Київради і жителів Києва не пізніше, ніж за 10 днів до його проведення.

Однак, як зазначають у партії, заява Гереги від 18 вересня про проведення засідання Київради 2 жовтня не доведена до відома громадян, оскільки в жодному друкованому ЗМІ, включаючи офіційний друкований орган – газету «Хрещатик», не опублікована.

«Всупереч нормам пункту 7 статті 22 Регламенту Київради перелік питань, які попередньо планують винести на розгляд Київради, до населення столиці теж не доведений», – йдеться в заяві партії «УДАР».

Related Post

Як зазначив Кличко, мало того, що в столиці не призначають вибори і знищують самоврядування, так ще і не доводяться розпорядження Київради до відома громадян.

«Це – брутальне порушення норми закону "Про доступ до публічної інформації"», – заявив Віталій Кличко.

Кличко та інші депутати партії «УДАР» вимагають визнати неправомірними дії Київради і Галини Гереги щодо нерозголошення проектів рішень, передбачених до розгляду на засіданні Київради.

Leave a Comment