fbpx
Новини світу

Катар звинувачують у використанні рабської праці при будівництві об’єктів до ЧС-2022

 Тисячі непальців, які виїхали в Катар на заробітки, змушені трудитися і проживати в нестерпних умовах. Про це повідомляє авторитетне видання Великобританії The Guardian, яке провело своє власне розслідування. Як з’ясували представники газети, непальці живуть фактично на правах рабів. При цьому дана ситуація склалася не тільки на звичайних будівництвах, але і на будівництві інфраструктурних об’єктів до чемпіонату світу з футболу 2022 року, який проходитиме в Катарі.

 За інформацією The Guardian, тільки з 4 червня по 8 серпня цього року на місцевих будівництвах померли 44 робочих, які приїхали з Непалу. Причиною смерті більшості робочих називалися виробничі травми, а також інфаркти або серцева недостатність.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Журналісти британської газети також з’ясували, що робітників з Непалу силою змушують працювати на будівництві, місяцями їм не платять зарплату, відбирають у них паспорти, перетворюючи непальських робітників у нелегальних іммігрантів, б’ють і позбавляють їжі, не дають пити воду при роботі на осонні. Приблизно тридцять громадян Непалу, які зуміли втекти від своїх господарів, ховаються в посольстві своєї країни в Досі.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Згідно зі словами представників компаній, які займаються будівництвом, вони роблять все необхідне, щоб їх працівники та працівники їх субпідрядників працювали і жили в нормальних умовах. Представники даних будівельних компаній дали обіцянку провести розслідування наведених газетою The Guardian фактів, і в разі виявлення усунути всі порушення.

 Катарські державні структури, куди журналісти видання звернулися за коментарями, також відзначили, що роблять все необхідне для дотримання законодавства Катару на будівельних об’єктах, де працюють іноземні громадяни.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: