До кінця року 80 українських поїздів перейдуть на електронний квиток

 Дія електронного проїзного документа на залізничний транспорт до кінця року буде поширена на 80 пасажирських поїздів. Про це повідомляється в прес-релізі, розданому журналістам в ході засідання Кабінету міністрів у четвер.

У той же час, як повідомив журналістам міністр інфраструктури України Володимир Козак на брифінгу, з 23 липня поточного року, квитки, оформлені через інтернет і роздруковані пасажирами, мають статус розрахункового документа.

В. Козак зазначив, що відхід від бланків суворої звітності при продажу квитків дозволить щорічно економити близько 20 млн грн.

Як повідомлялося, електронний залізничний квиток в Україні з 23 липня набув статусу розрахункового документа (фіскального чека), що закріплено спільним наказом Міністерства інфраструктури та Міністерства доходів і зборів "Про затвердження порядку оформлення розрахункових і звітних документів при здійсненні продажу проїзних і перевізних документів на залізничному транспорті", який набрав чинності з 9 липня 2013 року.

Related Post

Електронні посадочні документи експериментально були введені на поїзди категорії "Інтерсіті" і поїзд № 37/38 Київ-Донецьк з початку лютого поточного року. З початку дії послуги на вищевказані поїзди було реалізовано більше 59,3 тис. електронних проїзних документів.

З середини вересня до початку грудня 2013 року електронні квитки повинні бути введені для шести поїздів внутрішнього сполучення: № 12 Київ-Сімферополь, № 38 Київ-Донецьк, № 64 Київ- Харків, № 80 Київ -Дніпропетровськ, № 91 Київ -Львів, № 105 Київ-Одеса.

До кінця 2013 року електронні квитки будуть введені на всі поїзди внутрішнього сполучення (близько 120 пар поїздів).

Джерело: Інтерфакс – Україна

Leave a Comment