fbpx
Право

В Україні планують удосконалити процес видачі дозволів на міжнародні автоперевезення

 Частина функцій територіальних управлінь Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті з контролю якості процесу перевезень буде передана місцевим органам влади, розповів міністр інфраструктури Володимир Козак, повідомили в прес – службі Мінінфраструктури України.

 "Останнім часом виникають нарікання з міжнародних дозволів. Адже є перевізники, які, отримавши дозвіл, не використовують його, а є ті, яким цих дозволів не вистачає. Отже, на початку наступного року ми впроваджуємо абсолютно нову систему Централізованого обліку дозволів на міжнародні перевезення", – поінформував Володимир Козак.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Завдяки цьому програмному забезпеченню, через Інтернет в режимі реального часу можна буде відстежити рух кожного дозволу з моменту його отримання в Укртрансінспекції. Це дозволить посилити контроль за обігом дозволів. Також в on – line режимі буде доступна інформація по залишках дозволів у пунктах видачі.

 При цьому розподіл дозволів проводиться автоматично, без втручання людини, на основі аналізу ефективності їх використання кожним окремим перевізником. Планується, що до бази даних буде вноситися інформація про загальну кількість квотованих дозволів перевізника. Всі дані, що впливають на результати розподілу, перевізник зможе бачити on – line. Така система повинна бути доступною як Укртрансінспекції та митним органам, так і самим перевізникам.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 За матеріалами: УНН

Читайте також: