fbpx
Політика

Володимир Фесенко: “Росія може оштрафувати Україну”

 Якщо угода між ЄС і Україною буде підписана, то Росія може застосувати каральні заходи стосовно Києва. Про це заявив директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко. За його словами, Російська Федерація зможе спровокувати фінансову кризу в Україні.

 «Росія зробить каральні заходи. Наприклад, Російська Федерація посилить митний контроль, а також підвищить мита на ряд українських товарів», – заявив Володимир Фесенко.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 Також Фесенко додав, що в даний момент є «велика ймовірність того, то влада Росії буде використовувати одне з положень угоди 2009 року». Йдеться про штрафні санкції, які передбачені за недобір російського газу. «Україна може отримати «новорічні подарунки» від Російської Федерації», – додав політолог.

 «Шанси на те, що угода між ЄС і Україною буде підписана, будуть навіть в тому випадку, якщо питання Юлії Тимошенко так і не вирішиться. Президент і його оточення про це знають. Я думаю, соратники президента радять йому не звільняти Тимошенко», – підсумував Володимир Фесенко.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

 За матеріалами: tvi.ua

Читайте також: