fbpx
Економіка

Азаров обіцяє рекордний урожай зернових в Україні

З січня до серпня 2013 року в Україні обсяги виробництва сільськогосподарської продукції збільшилися приблизно на 13,3 % в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомив прем’єр -міністр України Микола Азаров на засіданні Кабінету міністрів у четвер, 26 вересня.

«Урожай торік теж був дуже і дуже непоганий. Тільки за попередніми оцінками, в 2013 році в Україні буде зібрано до 60-ти мільйонів тонн зерна, що повинно стати рекордним урожаєм за роки нашої незалежності. У серпні цього року експорт пшениці з України досяг свого нового рекордного показника для цього місяця – 1,5 мільйони тонн», – розповів Микола Азаров.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Прем’єр -міністр зазначив також, що зараз агропромислове виробництво в Україні є одним з головних факторів, які дозволяють утримувати економічну динаміку під час економічних негараздів в багатьох країнах світу і мінливості попиту на товари українського експорту. Зокрема, це стосується зовнішніх ринків.

«І навіть якщо  йдеться про пріоритет високотехнологічних та інноваційних галузей, аграрний сектор України зараз має надзвичайно високий потенціал», – запевняє Азаров.

На думку прем’єра, саме аграрний сектор дає поштовх машинобудуванню, науці, транспортній галузі та багатьом іншим сферам економічної діяльності в Україні.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Раніше повідомлялося, Мінагропрод України в поточному році чекає урожаю зернових на рівні 58 мільйонів тонн проти 46,2 мільйони тонн в 2012 році. Можливості експорту зернових оцінюють у понад 30 мільйонів тонн.

Стало відомо, що зараз світові ціни на продовольство продовжують падати через рекордний врожай зернових. Зокрема, черговий спад був обумовлений головним чином сильним падінням цін на зерно ( – 7 % до рівня липня і – 19 % до серпня 2012 року).

За матеріалами: zn.ua

Читайте також: