fbpx
Новини світу

У Сочі і прилеглих районах зберігається повна готовність до евакуації

У зв’язку з несприятливим погодним прогнозом екстрені служби Сочі приведені в режим підвищеної готовності до можливих НС. На території Великого Сочі групу МНС очолив начальник Південного регіонального центру Ігор Одер.

«Ігор Одер у складі оперативної групи виїхав до Сочі для того, щоб координувати роботи з виконання комплексу попереджувальних заходів, а також здійснювати контроль над оперативною обстановкою, пов’язаною з посиленими опадами на території узбережжя Чорного моря», – повідомляє прес-служба регіонального управління краснодарського МНС.

«Згідно з прогнозом метеорологів, на території Сочі випадання опадів продовжиться до кінця доби 25 вересня», – відзначили в прес-службі.

Щодо МНС, то прийнято рішення про збільшення її угруповань і кількості одиниць задіяної техніки для проведення аварійно-відновлювальних робіт. До роботи опергруп залучені фахівці з Південного регіонального пошуково-рятувального загону та представники органів місцевого самоврядування. На даний момент пожежники і ремонтні бригади зайняті очищенням зливових каналізацій для безперешкодного відтоку дощової води. У роботах задіяно близько 167 осіб і 57 одиниць техніки, також у готовність приведені додаткові аварійно-відновлювальні групи. На найбільш складних ділянках з ранку ситуацію курирують 25 опергруп. У ГУ МНС Росії по Краснодарському краю працює гаряча лінія – 8/861/268 64 40, за якою можливо отримати всю інформацію щодо оперативної обстановки, отримати прогноз погоди, розповісти про ситуації, що створилася а також залишати заявку для проведення робіт.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

У найбільш постраждалих від розгулу стихії 24 вересня місцях, зокрема, у селищі Мирний і населеному пункті Лоо, були частково підтоплені вулиці і будинки населення. На даний момент рівень води в селищі Мирний нормалізувався, відселення мешканців не проводилося. У селищі Лоо, де було евакуйовано 40 осіб, вода відійшла і населення повернулося в свої будинки. З селища Краснополянського сільського округу Кепша, якому загрожувало підтоплення, були вивезені діти й лежачі хворі, а жителі, що залишилися  попереджені про готовність до термінової евакуації. Також, готовність до евакуації оголошена для мешканців прилеглих до річки Сочі вулиць Хостінського і Центрального районів міста.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Вчора ввечері, 24 вересня, мер міста Анатолій Пахомов зробив заяву, що для оповіщення населення, у зв’язку з необхідністю евакуації, задіяні будуть всі можливі засоби. За словами мера, серйозних наслідків стихії місто уникнуло, завдяки своєчасно проведеній роботі з очищення русел річки, на що було виділено з бюджету міста близько 60 мільйона рублів.

Повінь в Сочі (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: