fbpx
Економіка

Україна надасть Євразійській комісії перелік товарів, які планує експортувати до країн МС

 Україна готує для представників Євразійської комісії список товарів і графік, за яким офіційний Київ планує поставляти свою продукцію на територію країн Митного союзу (МС). Про це повідомив урядовий уповноважений з питань співпраці з Росією, державами – учасниками Євразійського економічного співтовариства, СНД та іншими регіональними об’єднаннями Валерій Мунтіян. Слова Валерія Мунтіяна передає прес – служба міністерства економічного розвитку і торгівлі.

 «Україна прийняла рішення. Таке рішення було погоджено безпосередньо з Євразійською комісією. Зараз нами складено спеціальні листи, узгоджені графіки і повним ходом йде складання бізнес – планів, збір необхідної інформації на перспективу: яка продукція, які саме товарні групи плануються до поставок на територію країн Митного союзу», – розповів Валерій Мунтіян.

 За його словами, зараз перевіряється відповідність української експортної продукції технічним регламентам Митного союзу. Зокрема, зазначає чиновник, дана робота передбачена в підписаному меморандумі про співпрацю у сфері технічного регулювання. «Відповідно з цим українська сторона проводить переговори, консультації і засідання експертних груп», – підкреслив Мунтіян.

 Урядовий уповноважений нагадав, що на 30 вересня 2013 року запланована відеоконференція між міністром економічного розвитку і торгівлі України Ігорем Прасоловим і міністром Євразійської комісії Валерієм Корешковим. За його словами, одним з основних питань на цій відеоконференції буде саме тема з усунення технічних бар’єрів у взаємній торгівлі.

 Варто відзначити, що питання співпраці України з Митним союзом зараз обговорює Микола Азаров, який з робочим візитом перебуває в Казахстані.

 За матеріалами: me.gov.ua

Читайте також: