fbpx
Україна

Опалювальний сезон в Україні може початися раніше 15 жовтня – Вілкул

 Опалювальний сезон в Україні може початися не 15 жовтня, як це передбачено законодавством, а набагато раніше. Якщо середньодобова температура повітря протягом трьох днів протримається на рівні не вище 8 градусів за Цельсієм, тоді і включать опалення. Про це на виїзній колегії в Івано – Франківську заявив віце – прем’єр – міністр України Олександр Вілкул. У зв’язку з цим, він закликав комунальників прискорити процес підготовки до нового опалювального сезону і завершити його максимум до першого жовтня.

Читайте також:  Черговий московський поп отримав підозру

 «Сьогодні на перший план вже виходять роботи щодо заповнення теплоносіями систем опалення та теплових мереж. Місцеві органи влади повинні активізувати взаємодію з Гідрометцентром і підприємствами теплокомуненерго для своєчасного початку опалювального сезону», – зазначив віце -прем’єр.

 За його словами, на сьогодні до нового опалювального сезону Україна готова на 98 %. Понад 200 тисяч житлових будинків отримали паспорти готовності, отже, вважаються готовими до зими. Тривають в Україні і роботи з впровадження енергозберігаючих технологій. Для цього на підприємствах ЖКГ встановлюють нові котли, також змінюють тепломережі, утеплюють приміщення.

Читайте також:  Всі релігійні громади Закарпаття відсвяткували День Карпатської України, крім УПЦ мп

 За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: