Сирійські біженці можуть скласти 20 % населення Йорданії до 2014 року

 Як заявив сьогодні, 24 вересня, король Йорданії Абдалла II, виступаючи з трибуни ООН, його країна відчуває великі труднощі з розміщенням і забезпеченням необхідним біженців, що прибувають в його королівство з Сирії, яка охоплена конфліктом.

«Біженці з Сирії в даний час складають вже близько 10 % від загальної чисельності населення Йорданії, а до 2014 року при збереженні тенденції ця цифра може досягти 20 %. Це не просто цифри, а це люди, яким потрібні їжа, вода, житло, медобслуговування, електрика і багато іншого. Навіть країни з сильними економіками ледь впораються з розвитком інфраструктури при подібному напливі людей, не кажучи вже про Іораданію, яка займає четверте місце в списку країн, що зазнають гострий недолік питної води», – підкреслив глава королівства, наслення якого становить 6,4 млн осіб.

Від напливу біженців страждає не тільки Йорданія. Так, за раніше наданою президентом Лівану Мішелем Сулейманом інформацією, офіційно кількість сирійських біженців, які перебувають на території його країни вже перевищує 800 тис. осіб, складаючи 35% всього населення країни, що істотно перевищує можливості держави з прийому гостей .

Related Post

 

Сирійські біженці можуть скласти 20 % населення Йорданії до 2014 року (відео): 

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Leave a Comment