fbpx
Політика

Опозиція навіть не розглядає можливості того, що угода з ЄС не буде підписана – Яценюк

 Лідер парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк у черговий раз заявив, що якщо Угода про асоціацію з Європейським союзом не буде підписана, то це буде виключно вина президента України Віктора Януковича. Тому він вважає, що президент має виконати всі умови Євросоюзу, щоб поставити свій підпис під цим документом.

У той же час, Арсеній Яценюк зазначив, що опозиція навіть не розглядає варіанту, що Угода про асоціацію з Євросоюзом не буде підписана. За його словами, Україна вперше за 350 років отримала історичний шанс, який не можна упустити.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Також лідер «Батьківщини» нагадав, що є три головні критерії, які повинні бути виконані Україною, а саме: реформа прокуратури, рішення проблеми виборчого законодавства та звільнення Юлії Тимошенко. При цьому Яценюк підкреслив, що справа не просто у звільненні Тимошенко – це принцип справедливого суду, закону і верховенства права.

«Наші партнери не відійдуть від цього принципу», – заявив Арсеній Яценюк.

За словами опозиціонера, Януковичу слід взяти на себе відповідальність і надати Тимошенко можливість відправитися на лікування за кордон, щоб поставити крапку в цьому питанні.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«А після вирішення цього питання він повинен підписати Угоду про асоціацію», – додав Яценюк.

Він також зазначив, що Януковичу слід вирішити – він хоче увійти в історію, як президент, що підписав Угоду про асоціацію з Євросоюзом або ж, як президент, який відправив у в’язницю свого політичного опонента.

Читайте також: