Найманці з Сирії можуть попрямувати в Середню Азію і Закавказзя

Сьогодні, 24 вересня, на засіданні «Відкрита трибуна», яке присвячене ситуації в Сирії, заступник Ради Федерації Володимир Джабаров заявив, що найманці, які на даний момент знаходяться в Сирії, можуть направитися до країн середньої Азії та Закавказзя.

«Головним мотивом для тероризму є фінансування. Жоден найманець не зробить і кроку без оплати за свою діяльність. Тому всі, хто на даний момент воює в Сирії, крім істинної опозиції, є найманцями. Наша проблема полягає в наступному. Куди підуть ці люди після Сирії? Логічною відповіддю звичайно ж буде Іран. Там зараз досить складна ситуація і в перспективі, вважаю, буде ще ускладнюватися. Ну а далі, це будуть республіки Закавказзя і Середня Азія», – застерігає Джабар.

Related Post

Як було повідомлено раніше першим заступником директора ФСБ Росії Сергієм Смирновим, близько 300-400 найманців можуть повернутися з Сирії до Росії. «Щодо Росії, ми припускаємо, що близько 300-400 осіб виїхали з території Росії до Сирії, і, природно, вони повернуться, що становить величезну небезпеку», – зазначав Смирнов.

У Сирії воюють близько 400 найманців з Росії (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Leave a Comment