fbpx
Політика

Угорщина максимально підтримає євроінтеграцію України – Жолт Шемйен

Угорщина підтримує євроінтеграційні прагнення України і готова надати офіційному Києву максимальну підтримку в процесі підготовки до саміту у Вільнюсі та підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр Угорщини Жолт Шемйен на зустрічі з прем’єр-міністром України Миколою Азаровим, яка пройшла в Києві.

Глава уряду України поінформував своїх співрозмовників про підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Зокрема, Азаров підкреслив, що зараз українська держава готується до дуже важливої історичної події: «Ми зараз стоїмо на порозі серйозного випробування – підписання з Європейським союзом Угоди про асоціацію. Тому, підтримка вашої держави для нас дуже важлива».

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Угорський віце-прем’єр Жолт Шемйен запевнив українського колегу в тому, що Україна повністю може розраховувати на підтримку з боку Угорщини.

«Угорщина абсолютно і постійно підтримує європейське прагнення України в напрямку інтеграції до Євросоюзу. Ми також підтримаємо Україну і на листопадовому саміті у Вільнюсі», – запевнив Шемйен.

Крім того, глава Кабінету міністрів України подякував своїм угорським колегам за обрану позицію: «Нам дуже приємно відзначити принципову і послідовну позицію угорської сторони, яка підтримує Україну в цьому процесі. Ваша підтримка для нас дуже важлива і ми високо цінуємо таке дружнє сприяння з боку Угорщини».

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Азаров заявив також, що Україна готова розвивати співпрацю з Угорщиною в рамках регіональних ініціатив. Зокрема, тут йдеться про подальший розвиток пунктів пропуску для автомобільного сполучення через кордон між країнами. Також Україна запропонувала Угорщині скасувати консульські збори за оформлення візи.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: